Vrijdag 9-2-2007
Ophalen CamperVan Christchurch naar Lake Tekapo


Om 06.45 uur worden we helemaal uitgerust uit onszelf wakker. Het ontbijt smaakt prima en om 09.30 uur worden we door een taxi opgehaald om ons naar Kea Campers te brengen. Hier hoeven we trouwens niet voor te betalen. Is service van Kea Campers. Een hele aardige dame geeft ons een uitgebreide uitleg waarbij ik me op gegeven moment wel afvraag of we dat allemaal zullen onthouden. Maar alles staat ook nog eens duidelijk in het boekje. Dus dat moet wel goed komen. Snel pakken we onze koffers uit en leggen onze kleding in lades en kastjes. Er is opbergruimte over. De camper is groot en heel luxe. Met 4-pits gasfornuis, afzuigkap, oven en een magnetron. Verder allerlei elektrische apparaten zoals waterkoker, broodrooster, ministofzuiger, flatscreen t.v. en dvd-speler. Echt te gek.

Dan is het spannende moment aangebroken. We kunnen gaan rijden. Rick mag (moet) eerst. Het links rijden valt mee, echter het optrekken is even wennen. Je moet veel gas geven anders slaat de motor af. Ook het schakelen met de linker hand is heel erg vreemd. Elke keer grijp je rechts maar daar zit dan niks. Na 15 keer afslaan met optrekken heeft Rick de truc ontdekt. Wegrijden in zijn 2. Dat gaat veel beter. We rijden via State Highway (SH) 1, 79 en 8. Na een vermoeiende 150 km ga ik het proberen. Ik vind het heel erg eng maar ik vind dat het moet. Kan Rick ook een beetje ontspannen. Het gaat best goed. In het begin is het eng, ook om in te schatten hoe breed de camper is. En het links schakelen gaat niet steeds goed. Rick noemt dat roeren in de soep: van zijn 2 naar zijn 5 schakelen. En steeds rechts misgrijpen. Maar na een stukje rijden gaat het best aardig. Het went sneller als dat ik dacht. Helaas gaat het onderweg regenen maar ondanks dat genieten we wel van het mooie landschap.

We stoppen iets eerder dan gepland bij een heel mooi meer Lake Tekapo: Lake Tekapo Motels & Holiday Park (www.laketekapo-accommodation.co.nz/). Het is al 17 uur en morgen hebben we de hele dag de tijd om naar Dunedin te rijden.

Naar de foto's

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home