Dinsdag 13-2-2007
Van Invercargill naar Te Anau - Fiordland (Sounds)


Weer op tijd op en na een gezond ontbijtje van kiwi's, sinasappelsap en yoghurt vertrekken we om 8.30 uur via highway 6 en 99 naar Te Anau. Nog even een paar boodschappen en tanken en we kunnen op weg. Met tanken zit Rick even in het zweet omdat de dieselpomp niet aan de buitenkant, waar er veel ruimte is, zit, maar hij moet de camper tussen 2 rijen van pompen door loodsen. Essentieel daarbij is om alle pompen te laten staan. Gelukkig geeft de pompbediende aan de voorkant aanwijzingen terwijl ik de rechterkant in de gaten houd. Alles gaat perfect. Om 9.15 uur zijn we dan echt op weg. Onderweg stoppen we om een bakkie te doen en brood te eten. Heel erg handig hoor zo'n camper: zet hem op een mooi plekje aan de kant en binnen een mum van tijd zit aan een gedekte tafel.

We komen rond 12.30 uur in Manapouri aan waar we even naar het vertrekpunt van de boten gaan kijken (Pearl Harbour). We zien 2 boten wegvaren. Morgen om dezelfde tijd gaan wij. De reservering hiervoor hebben we gisteren al gedaan via de receptie van Top 10 Holiday Park bij www.realjourneys.co.nz. We rijden verder naar het 20 km verder gelegen Te Anau, waar we voor 2 nachten een plaats huren op camping Top 10 Holiday Park Te Anau (www.teanautop10.co.nz). Het laatste stuk gaat er ineens een lampje branden op het dashboard. Volgens het boekje is het een service-indicator dat betekent dat de auto naar de garage moet. Vinden wij toch niet zo fijn zo'n lampje. We bellen naar het gratis tel. nr. van Kea en horen dat het niets te betekenen heeft. De auto geeft hiermee aan dat het tijd is voor een servicebeurt maar die wordt na iedere verhuur door Kea gedaan. Het lampje kunnen we handmatig uitzetten. 

's-Middags lopen we door Te Anau langs de winkeltjes, bars en restaurants. Voor vanavond is er keuze genoeg om uit eten te gaan. De meeste restaurants hebben ook iets vegetarisch op de kaart staan. We drinken een lekker biertje (Speights) op een terras. Het bier lijkt qua kleur en smaak een beetje op Palm. Daarna bij de camper met een boek in het zonnetje gezeten, flink smerend met factor 30. De temperatuur in de schaduw is ca. 17 graden, terwijl je in de zon zit te verbranden. Heel raar. 's-Avonds gaan we uit eten en kunnen nog maar net terecht bij restaurant La Dolce Vita. Het terras zit helemaal vol (met ons erbij). Hier is het echt lekker eten. Flesje Nieuw-Zeelandse wijn erbij. Ook sturen we nog een email vanuit 1 van de vele internetshops die hier zitten. Terug in de camper bekijken we wat we tot nu gefilmd hebben. De camcorder sluiten we daarvoor aan op onze flatscreen t.v.

Naar de foto's

 

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home