Woensdag 14-2-2007
Doubtful Sound Cruise

info Fiordland/Sounds en www.realjourneys.co.nz

Vandaag kunnen we uitslapen (8 uur) omdat we pas om 11.30 uur weg hoeven naar onze bootexcursie naar de Doubtful Sound. Rick maakt een lekker Valentijns ontbijt met gebakken eieren en doet ook alleen de afwas. Wat een verwennerij. We worden van de camping naar Manapouri gebracht met een bus (een coach) waar we op de eerste boot gaan. De excursie zit vol met rimpelsauriers. De jongelui zijn op 1 hand te tellen. Maar dat mag de pret niet drukken. We varen naar de andere kant van Lake Manapouri. Het meer met zijn omliggende bergen is schitterend mooi.

Lake Manapouri Lake Manapouri

Dan gaan we in een coach de Wilmott pas over. Ook een mooie rit waarbij er af en toe gestopt wordt om foto's te kunnen nemen. Als we over de pas zijn krijgen we een heel mooi uitzicht van bovenaf op het fiord (de sound).

Wilmott pas Uitzicht vanaf Wilmott pas

Dan gaan we op de grotere  boot over waarmee we door de Doubtful Sound gaan varen. Het is een schitterende tocht. Wat een natuur. We hebben een behoorlijke tegenwind dus met filmen en fotograferen moet je goed je best doen het apparaat stil te houden. Maar wat een mazzel hebben we met het weer. We hebben een strakblauwe lucht. En dan te bedenken dat het hier 220 van de 365 dagen regent.

Doubtful Sound

We zien wel zeeleeuwen maar geen dolfijnen helaas. De zeeleeuwen liggen op kleine eilandjes waar de Sound overgaat in zee. De zee is hier behoorlijk ruw en de boot gaat aardig tekeer. Je moet je goed vasthouden of als je geen zeebenen hebt zoals ik kan je beter even gaan zitten. Bij de eilandjes gaan we even stilliggen maar het is toch nog moeilijk om te filmen op zo'n wiebelend schip.

Doubtful Sound Doubtful Sound

Dan varen we terug en met de wind in de rug is het een stuk beter filmen en foto's maken. Om 20.15 uur zijn we terug in Te Anau, waar we pizza gaan eten, die heerlijk smaakt. Terug in de camper zijn we aardig moe.

Naar de foto's

 

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home