Vrijdag 16-2-2007
Raften

 

Heerlijk tot 8.30 uur uitgeslapen, tenminste voor ons doen is dat uitslapen. De toiletten zien er niet uit. Of dat door de vele jongelui komt die er snel een zooitje van maken of dat het toiletgebouw te weinig wordt schoongemaakt gezien de vele aantal plaatsen, ik zal blij zijn als de volgende camping weer een stuk kleiner is. De top10 campings die we hebben gehad waren dan wel iets (niet veel) duurder. Ze zagen er wel heel verzorgd uit. Na een fruit en yoghurtontbijt de stad in waar we bijna een uur in de internetshop vertoeven. Je hebt hier heel veel internetwinkels die haast allemaal vol zitten. Gemiddeld staan er 40 computers in 1 shop en die zijn bijna allemaal bezet. Een uur internetten kost 3 NZ Dollars (is ca. 1 euro 50). Daarna drinken we een koffie en thee op een terras en verorbert Rick een flinke brunch. Het weer is alweer perfect. We genieten heerlijk van het zonnetje.

Daarna nog even wat boodschappen halen en naar de camper brengen en dan is het alweer tijd om ons naar de organisator van het raften te begeven. Eerst worden we weggebracht naar een verzamelpunt waar iedereen aangekleed wordt: wet suit, boots, overjas, life jacket en helm. Daarna weer in de coach om naar het beginpunt te worden gebracht. De groep wordt verdeeld over 3 boten. Wij worden voorin geplaatst. Het is een leuke groep met 3 leuke gidsen die ons graag in de maling nemen en pesten. De rivier stroomt behoorlijk snel maar is overwegend rustig genoeg om ook in te zwemmen. Een paar keer mag je overboord duiken om naast de boot mee te drijven. Ook leggen we halverwege aan om van een 3 meter of 6 meter hoge rots af te springen.

Er zijn 4 rapids waarvan de laatste 300 meter lang is. De rapids zijn behoorlijk wild. Grote golven water komen over de boot heen en ook komt de boot dan flink omhoog uit het water. Voor we de laatste rapid gaan doen krijg ik van de gids de opdracht om goed naar voren te blijven leunen. Als er een flinke golf op ons afkomt moet ik de peddel ruim voor me in de golf steken. Anders zou ik achterover en evt. uit de boot kunnen vallen. Alles gaat goed en het is jammer dat het alweer voorbij is. Terug in Queenstown kopen we de foto's en een paar t-shirts  en souvenirs en eten tomatensoep in de camper. Het was alweer een perfecte dag. Morgen vroeg op want dan gaan we veel kilometers maken als we de Haastpas overgaan.

 

 

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home