Zondag 18-2-2007
Van Haast naar Franz Josef


We vertrekken van de camping om via highway 6 naar de gletsjers Fox Glacier en Franz Josef te rijden. We zullen onderweg Fox Glacier bekijken en dan doorrijden naar Franz Josef als onze eindbestemming.

Highway 6 lijkt wel een dodemansweg, of eigenlijk een dode-possum-weg. Nog niet eerder hebben we zoveel platgereden possums gezien als op deze weg.

Even wat informatie tussendoor over de Possum: De Possum is een buideldier die van oorsprong voorkomt in Australië en rond 1850 is ingevoerd in Nieuw-Zeeland voor de bonthandel. Er zijn nu ca. 70 miljoen possums in Nieuw-Zeeland die enorm veel schade toebrengen aan flora en fauna. Ze worden dan ook gezien als een plaag. Waar de possum in Australië natuurlijke vijanden heeft kan deze soort in Nieuw-Zeeland ongehinderd doorfokken. De enige "natuurlijke" vijand is de auto. De platgereden "possum" is dan ook een erg veel voorkomend verschijnsel op de Nieuw-Zeelandse wegen. Door middel van afschieten en vergiften van possums, probeert de Nieuw-Zeelandse regering het aantal terug te dringen.

We zijn intussen bij de eerste gletsjer op onze route aangekomen: Fox Glacier. We slaan af en rijden naar een grote parkeerplaats vanwaar je in ca. 10 minuten naar de gletsjer kunt wandelen. Een indrukwekkend gezicht, hoe groot en hoog zo'n gletsjer is.

Hierna rijden we door naar onze volgende camping die net buiten de plaats Franz Josef gelegen is: Franz Josef Top 10 Holiday Park (www.mountain-view.co.nz). Een mooie camping waar we ook een schitterend uitzicht op de bergen hebben. Bij de receptie boeken we alvast onze Heli-Hike die we morgen willen gaan doen: met een helicopter landen op de gletsjer "Franz Josef" en daar onder leiding van een gids een wandeling van 2 uur maken. De excursie wordt geboekt bij: TGC (The Guiding Company).

 

Naar de foto's

 

 

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home