Dinsdag 20-2-2007
Van Franz Josef naar Westport


Vandaag weer vroeg op want er moeten veel kilometers (271) afgelegd worden, waarbij je moet bedenken dat de weg grotendeels vrij kronkelig is en we onderweg ook nog paar keer gaan stoppen. Om 8.10 uur vertrekken we in de mist en om 09.45 uur arriveren we in Hokitika, een heel leuk plaatsje waar we heerlijk in het zonnetje een bakkie doen met een enorme muffin erbij.

Daarna doen we een rondje langs de vele winkeltjes met typische Nieuw-Zeelandse handvervaardigde artikelen. Er is ook een glasblazerij waarvan onze taxichauffeur in Christchurch op onze 1e dag al had verteld dat dat familie is en dat we daar langs moesten gaan. Hij had ons ook een folder gegeven. In de winkel zien we niet alleen een hele mooie glasverzameling maar ook zijn er 2 mensen in een hoek van de winkel bezig met vervaardigen. Ontzettend kunstig om te zien. We kopen er voor onszelf een kiwi en een zeehond.

Bijna 2 uur later rijden we verder. Onze volgende stop is Punakaiki met zijn pancake rocks: dit zijn zeer aparte geologische vormen die doen denken aan stenen pannenkoeken. Dankzij duizenden jaren regen, wind en opstuivend water hebben zich stroken kalksteen ontwikkeld die worden gescheiden door dunne repen zachter kleisteen. Het lijkt alsof hier stapels stenen pannenkoeken liggen. Heel apart en mooi om te zien.

Als we in Westport aankomen rijden we eerst langs de camping: Westport Holiday Park & Motels (www.westportholidaypark.co.nz) waar overigens genoeg plaats is. Daarna rijden we naar het vlakbij gelegen Tauranga Bay, waar een zeehondenkolonie is.

Deze keer kunnen we er veel dichterbij komen. Fotograferen blijft toch wel moeilijk omdat die beesten dezelfde kleur hebben als de rotsen waar ze op liggen. Pas als ze bewegen zie je dat het een beest en geen steen is. Er zijn ook veel jongen, heel leuk om te zien. Ook zien we daar op de parkeerplaats en later op de camping 2 weka's (vogels). De plaats Westport is niets aan. De hoofdstraat ziet er uit alsof je op een groot industrieterrein loopt. We eten pizza in een cafe waar een australier in een hoek italiaanse pizza's bakt. Heel erg lekker.

 

Naar de foto's

 

    Vorige

Volgende

   

 

Feb 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Mrt 01 02 03 04 05 06 07

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Reisschema


Home