Vorige HOLLANDS Volgende Klik hier voor de printversie

 

Stroganoff met Quorn en champignons
Hollands, hoofdgerecht, 4 personen

Bereidingstijd in minuten
25 bereiden

Ingrediënten
50 g margarine
2 uien, in (halve) ringen
2 eetlepels bloem
2 dl groentebouillon
1,75 dl witte wijn
250 g kastanjechampignons, gehalveerd of door vieren
2 eetlepels olijfolie
175 g quorn stukjes
2,5 dl creme fraiche
Vers gemalen zwarte peper
Garneren met: fijngehakte peterselie

 

Bereiden
Verhit de margarine in een wok en fruit de uien afgedekt zacht. Roer er grondig de bloem door en voeg daarna al roerend eerst de bouillon en dan de wijn toe. Doe er de champignons bij en laat het geheel ca. 5 minuten zonder deksel pruttelen. Roer af en toe.
Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak de quorn stukjes al roerend aan alle kanten bruin.
Roer ze door de saus. Voeg crème fraiche en royaal peper toe, roer en laat het geheel 6-8 minuten pruttelen (niet echt koken).
Strooi er peterselie over en dien het op.
Serveren met rijst.