Vorige HOLLANDS Volgende Klik hier voor de printversie

 

Andijviestamppot met kaas
Hollands, hoofdgerecht, 2 personen

 

Ingrediënten
1 rode paprika
1 ui
teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
450 g aardappelen
100 ml melk
25 g boter
100 g gemalen oude kaas
1 zak gesneden andijvie (250 g)

 

Bereiden
Aardappelen koken (8 min. in magnetron).
Ondertussen ui in stukjes en paprika in reepjes snijden. Knoflook fijnhakken.
In wok olie verwarmen en knoflook, ui en paprika kort bakken.
Aardappelen tot puree stampen en boter en melk toevoegen.
Andijvie kort wokken en met zout en peper op smaak brengen.
Vervolgens kaas en aardappelpuree toevoegen en alles goed doorroeren. 

 

Evt. geroosterde pijnboompitten toevoegen.