Vorige HOLLANDS Volgende Klik hier voor de printversie

 

Zuurkool met gorgonzola-mascarpone
Hollands, hoofdgerecht, 2 personen

Bereidingstijd in minuten
35 bereiden

Ingrediënten
500 g geschilde aardappels
250 g kastanjechampignons (Biologisch)
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
1 zakje wijnzuurkool (500 g)
1 bakje gorgonzola-mascarpone
zout en peper

 

Bereiden
Zuurkool goed laten uitlekken.
Aardappels met zout in ca. 15 minuten gaar koken.
Champignons in plakjes of in vieren en paprika in stukjes snijden.
In wok in beetje olie paprika, champignons en knoflook bakken.
De uitgelekte zuurkool grof snijden en erdoor scheppen.
Zout en peper toevoegen en ca. 5 à 10 minuten meebakken.
Gorgonzola-mascarpone in blokjes snijden en over zuurkoolmengsel verdelen.
Aardappels afgieten, fijnstampen en in wok doen.
Zuurkoolmengsel, gorgonzola-mascarpone en aardappels goed door elkaar scheppen.