vorige ITALIAANS volgende Klik hier voor de printversie

 

Mediterrane pastasalade met rucola-notenpesto
Italiaans, bijgerecht, 2 personen

 

Ingrediënten
37,5 g rucola
25 g blanke amandelen
37,5 g geraspte oude kaas
3 zongedroogde tomaten
3 el olijfolie extra vierge
zout en versgemalen peper
150 g tagliatelle naturel

Extra nodig: keukenmachine

 

Bereiden
Doe de rucola met de amandelen, kaas en tomaten in de keukenmachine en maal het met de impulsknop grof. Schenk de olijfolie tijdens het malen langzaam bij het notenmengsel. Breng de notenpesto op smaak met peper en zout.
Kook de tagliatelle volgens de bereidingswijze beetgaar. Giet de pasta af, spoel na met heet water en laat de pasta uitlekken.
Schep de notenpesto door de pasta. Gebruik een vleesvork om de pasta tot rolletjes te draaien en leg deze naast elkaar op een schaal.

 

Tip:
Als je wat rucola-notenpesto wilt overhouden als ingrediënt voor het volgende recept: Pasta frittata met paddestoelen, dan moet je de onderstaande hoeveelheden nemen.
Je gebruikt dan 3/4e deel voor het bovenstaande recept, en 1/4e deel voor recept "Pasta frittata met paddestoelen".

50 g rucola
30 g blanke amandelen
50 g geraspte oude kaas
4 zongedroogde tomaten
4 el olijfolie extra vierge