vorige MEDITERRAAN volgende Klik hier voor de printversie

 

Couscous met groene groenten
Mediterraan, hoofdgerecht, 3 personen

 

Bereidingstijd in minuten
25 bereiden

Ingrediënten
275 g couscous maroc (Lassie)
150 g sperziebonen
150 g peultjes
250 g broccoli
(of andere (groene) groenten, in totaal ca. 550 g
3/4 pot groene olijven met piment (pot AH 240 g)
1/2 pakje verse roomkaas met kruiden (AH 125 g), verbrokkeld

 

Bereiden
Couscous volgens gebruiksaanwijzing bereiden. Sperziebonen en peultjes schoonmaken en halveren. Broccoli in kleine roosjes verdelen, stronk in stukjes snijden. In pan met ruim kokend water met zout groenten in 3-4 min. beetgaar koken. Olijven halveren. Groenten afgieten en samen met roomkaas en olijven door couscous scheppen. Geheel op smaak brengen met zout en peper. Couscous op vier borden scheppen.