Frittata met champignons
Spaans, hoofdgerecht, 4 personen, hartige taarten
Bereidingstijd in minuten
20 wachten
20 bereiden
Ingrediënten
1 bakje champignons (400 g)
1 groene paprika
2 uien
3 eetlepels zonnebloemolie
6 eieren (M)
250 g magere kwark
100 g gemalen oude kaas (zakje a 150 g)
1 stokbrood (wit)
Materialen
taartvorm, doorsnede ca. 28 cm, ingevet
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Paprika schoonmaken en in stukjes snijden. Uien pellen en snipperen. In grote koekenpan ui in olie ca. 2 minuten fruiten. Champignons en paprika toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Eieren loskloppen met kwark, zout en peper. Champignonmengsel met schuimspaan in taartvorm scheppen. Eimengsel erover schenken en gladstrijken. Bestrooien met kaas. Frittata in midden van oven in ca. 20 minuten gaar en goudbruin bakken. Serveren met stokbrood. Lekker met groene salade.
|