vorige OVEN volgende Klik hier voor de printversie

 

Vegetarische taart met prei
Wereldkeuken, hoofdgerecht, 4 personen, hartige taarten

 

Bereidingstijd in minuten
35 wachten
25 bereiden

Ingrediënten
5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, pakje a 450 g)
2 eetlepels olijfolie
1 schaaltje Valess mild gekruid gehakt (240 g)
2 zakken gesneden prei (a 300 g)
8 gedroogde tomaten in olie
1 zakje gemalen oude kaas (a 150 g)
1 pakje room culinair (200 ml)
4 eieren
Materialen
quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet

 

Bereiden
Hartige taartdeeg laten ontdooien. Oven op 200 °C voorverwarmen. In koekenpan olie verhitten. Gehakt 5 min. bakken. Prei toevoegen en 5 min. meebakken, vocht goed laten verdampen. Gedroogde tomaten in reepjes snijden en door prei mengen. Kaas met room en eieren mengen. Met zout en peper op smaak brengen. Vorm met deeg bekleden. Preimengsel in deeg scheppen. Room-eimengsel erover schenken. Taart in midden van oven in 35 min. goudbruin en gaarbakken.