vorige OVEN volgende Klik hier voor de printversie

 

Miniquiches met kastanjechampignons
Frans, voorgerecht, 6 personen, hartige taarten

 

Bereidingstijd in minuten
15 voorbereiden
30 wachten
10 bereiden

Ingrediënten
6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
300 gr. kastanjechampignons
2 teentjes knoflook
1 eetlepel olijfolie
1/2 zakje verse bieslook (à 25 g)
1/2 zakje pijnboompitten (à 50 g)
zout en versgemalen peper
3 eieren
1 bekertje slagroom (125 ml)
boter om in te vetten
Materialen
lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm

 

Voorbereiden
Deeg in ca. 5 minuten laten ontdooien. Kastanjechampignons schoonvegen en in plakjes snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. In koekenpan olie verhitten, champignons en knoflook ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Pan van vuur nemen. Bieslook erboven fijn knippen, pijnboompitten toevoegen. Paddestoelmengsel op smaak brengen met zout en peper. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 ºC. (In magnetron) boter smelten. Zes vormpjes dun invetten en elk met plakje deeg bekleden. Overhangend deeg langs rand afsnijden. Paddestoelmengsel over vormpjes verdelen. Eimengsel voorzichtig over vulling in vormpjes schenken, tot net onder de rand. Miniquiches ca. 30 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken. Quiches uit oven nemen en warm serveren.
Tip
De miniquiches kunnen helemaal worden voorbereid, zelfs een dag van tevoren. Laat de quiches na het bakken afkoelen en bewaar ze in aluminiumfolie verpakt in de koelkast. Vóór serveren nog ca. 10 minuten opwarmen in de oven.